Microsoft İstanbul Ofisi

Geleceğin ofislerini "çalışanların iletişimlerini artırmaya yönelik daha esnek, daha rahat ve konforlu" olarak tanımlayan Swanke Hayden Connell Architects  (SHCA), 2008 yılında baştan ayağa yenilediği Microsoft İstanbul Genel Müdürlük Binası'nda yeni nesil ofislerin ipuçlarını veren bir tasarım anlayışı sergiliyor.

New York, Londra, Paris ve Moskova gibi dünyanın en önemli metropollerinde ofisleri bulunan Swanke Hayden Connel Architects'in İstanbul ofisi, Microsoft için esnek bir açık ofis fikrinden yola çıkmış. Microsoft'un diğer ülke ofislerinde kullanılan esnek planlama kriterlerini de göz önünde bulunduran SHCA, ofiste çalışan 386 kişi için enerjik ve esnek bir çalışma ekosistemi yaratmayı başarmış.

Microsoft teknolojilerinin de kullanıldığı tasarımda dikkat çeken diğer bir unsur ise seçilen mobilyaların modern, dinamik, genç ve interaktif ofis kimliğini destekler nitelikte olması. Farklı markalara ait ürünleri bütünlük içinde bir araya getiren SHCA, Microsoft istanbul'da ağırlıklı olarak Nurus'un ödüllü ürünlerini tercih etmiş. Nurus I/X yönetici sistemi ve TO koltuk, U Too çalışma sistemleri ofisin karakteristiğinde oldukça önemli rol oynuyor. Özellikle açık ofiste tercih edilen beyaz-sarı renkler; sandalye arkalığını çağrıştıran yarı saydam paravanlar ofis çalışanlarına özel alanlarını estetik bir biçimde sunarken diğerleri ile iletişimini de maksimize etmiş.

Cam pencerelerden oluşmuş çatısıyla gün ışığından mümkün olduğunca yararlanan Microsoft istanbul'da tercih edilen diğer markalar arasında Hi&Lo, Arper, Artifort da bulunuyor. Mimarlık, iç mimarlık, master planlama ve işyeri danışmanlığ konusunda hizmet veren SHCA, ofis binaları, sağlık yapıları, eğitim yapıları, kamusal alanlar, konutlar, ticari yapılar, otel ve eğlence kompleksleri, alışveriş merkezleri ve karma kullanımlı yapılar konusunda uzman bir ofis.

Microsoft'un diğer ülke ofislerinde kullanılan esnek planlama kriterlerini de göz önünde bulunduran SHCA, ofiste çalışan 386 kişi için enerjik ve esnek bir çalışma ekosistemi yaratmayı başarmış. Microsoft teknolojilerinin de kullanıldığı tasarımda dikkat çeken diğer bir unsur ise seçilen mobilyaların modern, dinamik, genç ve interaktif ofis kimliğini destekler nitelikte olması.

Açık Ofis'te Nurus U Too tercih edilmiş. Beyaz-sarı renkleriyle sandalye arkalığını çağrıştıran yarı saydam paravanlar ofis çalışanlarına özel alanlarını estetik bir biçimde sunarken diğerleri ile iletişimini de maksimize etmiş.Sosyal alarak tasarlanan bölümde Artifort Boson tarafından üretilen şık koltuklar dikkat çekiyor. Bölümü kısmen ayıran duvar Microsoft renkleri ile hareketlendirilmiş.  








Kaynak: http://www.buildingdecoration.net/icerik/yeni-nesil-ofisler-microsoft-istanbul-ofisi-67.html 

Yorumlar