Aman Tanrım ! Açık Ofiste Çalışıyorum

Açık ofiste çalışanlar için bu başlık pek de şaşırtıcı olmasa gerek. Hele küp şeklinde oluşturulmuş onlarca çalışanın olduğu bir ortamda çalışmak, verimli bir çalışma için bazı önlemler almanızı gerektirecektir. İşte birkaç küçük ipucu :

1) Kulaklık en büyük yardımcınız. Gürültülü bir ortamda çalışıyorsanız, kulaklık takmak, dış sesleri engellemek için iyi bir çözüm olabilir. Kulaklık takan biri "çalışıyorum, lütfen rahatsız etmeyin" mesajını da vermiş olur. Müzik dinlemekten sıkıldığınızda belki biraz yağmur sesi dinlemek hoş olabilir:
rainymood.com

2) Ofis masanızın yerini seçme şansınız varsa, dinlenme yerlerine, birkaç kişinin toplanabileceği boşluklara, işlek yürüme yollarına ya da koridora, çay-kahve makinalarının olduğu yere, fotokopi makinası ve yazıcıların olduğu yere yakın bir masa seçmeyin.

3) Ofisinizdeki daha sessiz zamanları tespit edin. Örneğin, yemek ya da dinlenme aralarında ofisiniz daha sessiz oluyorsa, önemli bir işinizi bu zamana bırakabilirsiniz.

4) Diğer çalışma alanları. Sessizliğe ihtiyacınız olduğu bir anda, toplantı odaları, izinde olan bir çalışanın odası gibi yerler kurtarıcı olabilir.

5) Çalışma günü/saati takası. Şirketiniz esnek çalışma saatlerini onaylıyorsa, yöneticinizle anlaşarak, işe erken gelip erken çıkma ya da geç gelip geç çıkma avantajlarından faydalanabilirsiniz.

6) Çok da hassas olmayın. Ofis ortamında her zaman telefon sesi, klavye sesi gibi sesler olabilir. Kendinizi alıştırın, konsantrasyonunuzu bozmasına izin vermeyin. Dikkatinizin dağıldığı zamanlarda küçük molalar verin.

Siz de deneyimlerinizi ve açık ofislerin zorluklarını paylaşmak isterseniz, lütfen aşağıdaki "yorum" bölümüne yazınız.

Yorumlar