Ev ofis çalışmasında verimli olmak için öneriler

 
Ev-ofis şeklinde çalışıyor ve iş hayatınız evinizde geçiyorsa, bu durum birçokları için gıpta edilecek bir şey olarak görünüyor olabilir. Ne de olsa, uymak zorunda olduğunuz çalışma saatleri yok, işe gitme, erken kalkma, aynı ortamda istemediğiniz insanlarla çalışma gibi sıkıntılardan uzaktasınız.

Peki ya iş yaşamıyla ev yaşamını birbirinden ayırmakta güçlük çekiyorsanız? Aşağıdaki ufak ipuçlarını okuyunuz, mutlaka birkaçının faydası olacaktır.



PLANLAMA
1) Yapmanız gerekenleri en az bir gün önceden planlayın ve gün sonunda yaptıklarınızı değerlendirin. Plana uyamamanızın nedenlerini düşünün, tamamen siz kaynaklı mı, yoksa bazı acil günlük işler mi öne geçti? Bunun önlemlerini alın.

2) Verimli saatlerinizi bilin. Sabah erken mi, gece geç saatler mi sizin için daha verimli geçiyor. Önemli işlerinizi bu zamanları düşünerek planlayın.

3) Rutin işler için çalışma saatlerinizi belirleyin. Ancak ailenizle vakit geçirmeniz gereken zamanlardan feragat etmeyin.

4) Yapılacak işler listenizi gözünüzün önünden ayırmayın.

DIŞ FAKTÖRLER
5) Sizi rahatsız eden şeylerin farkında olun. Çok sessiz bir ortam mı, hafif müzk çalan bir ortam mı sizin için daha uygun? Ortamı buna göre düzenleyin.

6) Ailenizin ve arkadaşlarınızın evde çalıştığınızı bilmesini sağlayın ve ev halkına rahatsız edilmek istemediğiniz çalışma saatlerinizi bildirin. 

7) Konsantrasyonunuzu bozacak faktörleri ortadan kaldırın. Örneğin bilgisayarda çalışıyorsanız, internet üzerinden gelebilecek mesajları, sosyal ağ bağlantılarını kapatın. İhtiyacınız yoksa internet bağlantısını tamamen kesin.

8) Küçük molalar verin. 15-20 dakikalık molalar yeterli olacaktır, uzamamasına özen gösterin.

9) Evinizde size ait bir oda, köşe, yer oluşturun. İhtiyaçlarınızı bu alanda toplayın.

10) Yaptığınız işleri patronunuzla ya da fikirlerine güvendiğiniz bir arkadaşınızla paylaşın ve fikirlerini alın.

Yorumlar