Dağınık masanın faturası ağır

ABD’de ofis ürünleri üreten Brother International şirketinin, ABD İstatistik Kurumu’nun katkısı ile ülke genelinde toplam 800 ofis çalışanı ile gerçekleştirdiği bir araştırmaya göre, masası ve çalışma ortamı dağınık çalışanlar, ABD ekonomisine yılda 177 milyar dolara mal oluyor.

Araştırmaya göre en büyük kaybın çalışanların, kaybettikleri bir dosyayı yada gerekli olan bir aracı aramak için harcanan zamanda ortaya çıkan iş kaybı ve aynı zamanda aradıklarını bulamadıkları için yeniden alımını talep etmelerinden ortaya çıktığı belirtildi.

Kaybettiği bir dosyayı ya da objeyi ofisinde ve bilgisayarında arayan çalışanın, neredeyse 2 haftalık çalışma süresine denk gelen 76 çalışma saatini kaybettiğini bulmak için harcadığı kaydedildi. Araştırmaya katılan her 10 çalışanın 3’ü geçen yıl önemli bir dosyayı kaybettiklerini, her 4 çalışandan biri de geçen yıl cep telefonu, hesap makinesi ya da flash disk gibi önemli bir ofis gerecini kaybettiklerini belirttikleri vurgulandı. Araştırmanın sonuçlarını yayınlayan Brother International şirketi ayrıca web sitesinden ne kadar dağınık olduğunu ölçmek isteyenler için bir de test yayınladı.


Dağınık masa konusundaki araştırmaya katılanların yüzde 30’u, dağınıklıklarının bedelini kendilerinin ödediğini kaydetti. Araştırmaya göre iş gezilerinde şirket adına yapılan masraflar karşılığında alınan faturaları kaybeden çalışanlar bu masrafları ceplerinden ödemek zorunda kaldıklarını belitiyorlar. 

Yorumlar