E-posta stresi

Glasgow Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün yaptığı araştırmaya göre, çalışma sırasında çok sayıda gelen e-postalar, çalışanın stresini artırıyor. Bu e-postaları yanıtlamaya çalışmak, onları sinirli, yorgun ve verimsiz hale getiriyor.

Dr. Karen Renaud, çalışanlara e-postalarını günde sadece birkaç kez kontrol etmelerini öneriyor. " E-postalar modern çalışanın dünyasında, en fazla soruna neden olan şey haline geldi. İnanılmaz bir araç ancak ipin ucu kaçıyor. E-posta sizi telaşlandırıyor. İçeriğin ne olduğunu merak ediyor, yapmakta olduğunuz işi kesip, kontrol ediyorsunuz."

177 çalışan ile yapılan araştırmada, çalışanların %34'ü, e-posta aldıklarında stres yaşadıklarını ve hemen yanıtlama ihtiyacı hissettiklerini, %28'i stres yaşadıklarını, geri kalan %38'i ise daha rahat olduğunu çünkü e-postalarını ilerleyen günlerde yanıtladıklarını belirttiler.

Bilgisayar başında çalışan katılımcıların saatte 30-40 kere e-postalarını kontrol ettiği görüldü. Katılımcıların %50'si e-postalarını saatte birkaç kez, %35'i her 15 dakikada bir kontrol ettiğini belirtti ancak araştırma sırasında kullanılan yazılım, durumun çok daha sık olduğunu ortaya koydu.

Kaynak: http://www.gla.ac.uk/news/archive/2007/august/headline_37307_en.html

Yorumlar