Ofiste en çok neremiz ağrıyor? Hangi ilaçları kullanıyoruz?

Yapılan bir araştırma, çalışanların işyerinde en çok hangi ağrıyı ne sebeple çektiğini ve hangi ilacı kullandığını ortaya çıkardı. Örneğin; gürültü kirliliği, ağrıya sebep olan faktörlerin başında geliyor.

Yenibiris.com yaptığı anketlerle, çalışanların işyerinde en çok hangi ağrıyı ne sebeple çektiğini ve hangi ilacı kullandığını ortaya çıkardı. Gürültü kirliliği, çalışanlarda ağrıya sebep olan faktörlerin başında geliyor.

Çalışırken yanımızda bulundurduğumuz ilaçların başında ağrı kesiciler geliyor. Yaklaşık 2500 kişinin katıldığı ankette vitamin, ağrı kesici, kas gevşetici, mide ilaçları, sakinleştirici ve göz damlası seçenekleri arasında “ağrı kesici” seçeneği yüzde 72 ile ofiste en çok bulundurulan ilaçların başında geliyor. Diğer ilaçlar yüzde 10’un altında kalırken, mide ilaçları ve vitaminler yüzde 9’luk oranlarıyla ikinci sırada geliyor. Stresli çalışma hayatında en az kullandığımız ilaçlar ise kas gevşeticiler (yüzde 4), sakinleştiriciler (yüzde 4) ve göz damlası (yüzde 3).

İlk ilaca başvuruyoruz

Anketlere göre ofiste ağrı çekenler, ilk iş olarak ilaca başvuruyor (yüzde 64). “İşe mola veririm” diyenler ikinci sırada geliyor (yüzde 32). İzin alıp eve gidenlerin oranı yüzde 3’te kalırken, ankete katılanların sadece yüzde 1’i ağrısı için doktora gitmeyi tercih ediyor. En çok ağrıyan bölge ise ense-boyun (yüzde 25). Ardından sırasıyla sırt ve baş bölgeleri geliyor.

Gürültü ağrı yapıyor

Mesaide ağrıya en çok ofis içindeki gürültü kirliliği neden oluyor. Susmayan telefonlardan ve yüksek sesle konuşmalardan rahatsız olanlar, yüzde 30 ile başı çekiyor. Bilgisayar başında uzun süre geçirmek ise çalışanlarda ağrıya yol açan ikinci faktör (yüzde 25). Yöneticiden “fırça yemek” de çalışanlarda yüzde 18 oranında ağrıya sebep oluyor.

 

Yorumlar