Ofiste yaz zor geçiyor

Yaz sıcaklarıyla terlemeler, dolayısıyla klima kullanımı artıyor. Terleyen vücut klimalı ortamlardaki ani ısı değişimleriyle zaten gün içinde yaşadığı olumsuz ergonomik koşullara yenileri eklenmiş oluyor. Boyun ve omuz tutulmalarını, baş ağrılarını önlemek için ofis ortamlarında doğru havalandırma koşulları yaratılmalı. 


Küçük egzersiz hareketleriyle vücudu rahatlatmaya, doğru zamanlarda temiz havada molalar vermeye dikkat edilmeli. 
 
Klimalı ortamlara girerken vücut ısımızı alıştırmaya çalışmalı ve soğuk havanın doğrudan üstümüze gelmesini önleyip yukarıdan hava sirkülasyonu yapacak şekilde ayarlanmalı. 

Kalabalık ofis ortamı ve yoğun çalışma koşullarına uygun bir havalandırma sisteminin olmaması durumunda algıda zayıflık oluşur. Bu hatalarda ve tekrar sayısında artışa yol açar. Sağlık ve
işgücü kayıpları yaşanır. 

Çalışma ortamınızda iyi bir havalandırma sistemi yoksa, mini bir fanla ortamı havalandırabilir ya da uygun zaman aralıklarıyla açık havaya çıkılabilir. 


Çiğdem Özcan, Fizyoterapist 

Kaynak: Radikal Gazetesi

Yorumlar

  1. klima çarpması aslında her klima altında çalışan insanların problemi ben kısa bir süre önce klimalık diye bir markadan havayı tavana eşit bir şekilde yönlendiren bir ürün satın aldım sorun ortadan kalktı site ismi klimahavayonlendirici.com rahat ve huzur içinde serinliyorum kışın da aynı fayda sağlıyor muş umarım birilerine faydalı olurum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder